22 augustus 2007

Bedenker Carlo Rambaldi opent tentoonstelling over ET

Noordwijk – De man die vele mensen recht in het hart geraakt heeft is Carlo Rambaldi, de drievoudig Oscarwinnaar en geestelijk vader van het hartverwarmende ruimtewezentje ET donderdag 5 april opende hij zijn expositie van 30 schilderijen in het Space Expo. Tot 6 juni kunnen de bezoekers genieten van een speciaal vakantieprogramma over buitenaards leven en ook oog in oog staan met de originele Extra Terrestrial die miljoenen harten voor altijd gestolen heeft.

De Italiaan Rambaldi is in zijn jonge jaren geïnspireerd geweest door Pablo Picasso. Hoewel hij zijn grootste bekendheid kreeg met ET, het onschuldige, tedere en liefhebbende ruimtewezentje, beschouwd hij zijn bijdrage aan de film ‘King Kong’ in 1976 als zijn grootste meesterwerk: “Dit was mijn eerste film in Amerika en ik won gelijk een Oscar!” liet het genie weten.

De expositie werd door Rambaldi geopend, samen met twee look-a-likes van Elliott, het jongetje dat ET al fietsend naar zijn ruimteschip bracht en zijn zusje Gertie. Na het doorknippen van het rode lint werd ET’s ontwerper verrast door een goed georkestreerd optreden van de Graaf Florisschool. Na meer dan een half uur onder zilverkleurige doeken gewacht te hebben op het moment gaven ze een ode aan de film, met als hoogtepunt uiteraard de beroemde woorden: “ET phone home!” Rambaldi was duidelijk geanimeerd: “Bella, bella!” klonk het uit zijn mond. Wie weet of hij nieuwe inspiratie opdoet uit dit optreden…

Schminken

Docente voor groepen 1 en 2, Marga Klaver, keek trots naar haar leerlingen: “De ouders en leerkrachten zijn al de hele dag bezig geweest de kinderen te schminken en te verkleden. Ter voorbereiding op deze dag heeft de jeugd ook de ET-film gekeken, behalve dan de jongsten. Aan hen heb ik alleen de leukste momenten laten zien en niet de droevige ogenblikken.”

Ook wethouder De Lange kijkt tevreden terug op het evenement: “Voor Noordwijk is dit een goede vorm van promotie en dat is ook een van de redenen waarom we meebetalen aan dit evenement met een bedrag van rond de 15.000 euro. Juist deze bijzondere tentoonstelling in combinatie met de vakantietijd en informatie over de ruimtevaart kan veel kinderen en volwassenen in contact brengen met kunst.” De wethouder zag in zijn jeugd ook de film, maar onthult niet of hij gehuild heeft: “Het was een prachtige film en wie is er niet mee in aanraking gekomen tijdens de opvoeding?”, verwoordt hij het diplomatiek.
Een speciale speurtocht over buitenaards leven kan tot 6 juni bekeken worden in het Space Expo, Keplerlaan 3, 2201 AZ Noordwijk. Voor meer informatie: www.space-expo.nl.


Geen opmerkingen: