08 december 2007

Wethouder Teylingen wil kattenoverlast aanpakken

TEYLINGEN – Wethouder Bert Homan van de gemeente Teylingen wil een algeheel gemeentelijk beleid voor huisdieren die ook in de openbare ruimte lopen. “Katten schijten niet in de eigen tuin, maar in die van de buren.” Hij deed deze onthulling naar aanleiding van het opstellen van nieuw beleid over huisdieren dat in het eerste of tweede kwartaal van 2008 wordt vastgesteld.

Homan legt uit: “We gaan kijken naar de hondenlosloopgebieden en hondenuitlaatgebieden en gaan hierover in conclaaf met hondeneigenaren en niet-hondenbezitters. Daarnaast is het aanpakken van het kattenbeleid een charmante gedachte: je doet namelijk wel wat met honden, maar je laat andere huisdieren liggen. Op dit moment bestaat er geen aanlijngebod voor katten, maar daar kunnen we wel over nadenken.”

Dat Homan met zijn ‘knuppel in het hoenderhok’ katteneigenaren in de gordijnen zal jagen, lijkt evident. “Natuurlijk zijn katten andere dieren dan honden en bewegen ze zich op een heel andere manier”, realiseert zich ook de wethouder zelf. “Maar het is soms wel heel erg makkelijk wat er gedaan wordt door de katteneigenaren. Ze hebben dan een kattenluikje in de deur waarmee die dieren te allen tijden naar buiten kunnen. Katten schijt niet in de eigen tuin, maar wel in andermans tuin. We gaan dus het hondenbeleid evalueren, maar we gaan ook zeker verder kijken: het gaat hier om huisdieren die ook in de openbare ruimte lopen en daar gaan we zeker over nadenken.”

Geen opmerkingen: